KAKO IZABRATI PRAVI FELLOWES UNIŠTIVAČ DOKUMENATA Stevan Karadaglić 2017-12-16 04:07:18

Bilo da želite da zaštitite sebe ili svoje poslovanje od prevare, da poštujete zakonodavstvo o zaštiti podataka ili da samo smanjite nered oko kuće ili kancelarije, postoji nekoliko ključnih faktora koje treba uzeti u obzir prilikom izbora ispravnog uništivača dokumentacije.

Postoje 3 jednostavna pitanja koja se postavljaju da biste izabrali uništivač koji najbolje odgovara vašim zahtjevima.

Gdje će se koristiti uništivač?
Koji nivo sigurnosti je potreban?
Koje dodatne funkcije uništivača će vam olakšati posao?


1. Gdje će se koristiti uništivač dokumenata?

Uništivači dokumenata se mogu koristiti u svim radnim i kućnim okruženjima. Potrebno je razmisliti o broju ljudi koji će koristiti uništivač i koliko će papira morati odjednom uništavati.

Vrijeme rada je vrijeme u kom uništivač može da radi pre nego što se treba ohladiti. U većim okruženjima više korisnika će možda trebati da neprestano jedan za drugim koriste uništivač. Za kućnu upotrebu ili upotebu u manjim kancelarijama upotreba uništivača može biti rjeđa, tako da je potrebno da uništivač neprekidno radi samo nekoliko minuta. Kapacitet za uništavanje se mjeri brojem listova papira koje možete uništiti odjednom, što je veći kapacitet, to brže možete uništiti velike gomile papira.

2. Koji je nivo sigurnosti potreban?

Vaše potrebe za sigurnošću zavise od osjetljivosti materijala koji uništavate. Nivoi sigurnosti se mogu meriti u DIN nivoima. Što je veći DIN nivo manje su dimenzije uništene dokumentacije, a samim tim i bolja zaštita od prevare identiteta.

DIN nivoi uništivača dokumenata

Strip-cut uništivač nudi osnovnu zaštitu na način što siječe svaki A4 papira na oko 36 traka. Ovaj uništivač štiti od zloupotreba, jer siječe papir na djelove koje je jako teško sastaviti. Fellowes takođe nudi DIN 5 i 6 uništivače koje pružaju visoku zaštitu za najpovjerljivije informacije, npr. vladin standard.

3. Koje karakteristike uništivača će učiniti vaš posao lakšim?

Nakon izbora osnovnih specifikacija uništivača da bi se zadovoljili vaši korisnički zahtjevi i zahtjevi za sigurnošću, možete započeti istraživanje inovativnih funkcija koje mogu učiniti upotrebu uništivača znatno lakšom, bržom i sigurnijom. Kod inovativnih funkcija akcenat je stavljen na problem sa zaglavljenjem papira kao osnovni problem sa kojim se susrijeću korisnici uništivača dokumenata. Fellowes 100% Jam Proof tehnologija je napredna jedinstvena funkcija koja eliminiše zaglavljivanje papira. Druge anti-jam tehnologije uključuju Jam Blocker koji blokira zaglavljivanje pre nego što počne. 

Sigurnosne karakteristike

Fellowes uništivači dokumenata nude sigurnosne karakteristike koje pružaju različite nivoe zaštite, od osnovne bezbjednosti do naprednije bezbednosti kao što je Fellowes SafeSense tehnologija, koja automatski zaustavlja uništivač prilikom dodira mjesta za otvaranje uništivača. 

Ušteda energije

Felloves uništivači nude dvije funkcije za uštedu energije, osnovnu funkciju Auto-Shut Off, koja isključuje mašinu nakon pola sata neaktivnosti i sistem štednje energije koji smanjuje potrošnju energije i smanjuje snagu nakon perioda neaktivnosti.

Druge korisne karakteristike

Kada je u pitanju upotreba u zajedničkim prostorima, Fellowes nudi SilentShred ™ tehnologiju, obezbjeđujući ultra-tiho uništavanje dokumenata bez bučnih prekida. 

Koji druge materijale treba uništiti?

Poslednji važni kriterij koji treba uzeti u obzir prilikom izbora unitrivača dokumenata su materijali koje pored papira treba redovno uništavati. Fellowes uništivači dokumenata imaju mogućnosti da uništavaju dodatne materijale kao što su spajalice, kreditne kartice i CD-ovi.

Objavite na društvenim mrežama